POLITIK

Teksten bygger på kandidatens egne svar

Mærkesager

Råd til kernevelfærd Gode hospitaler og folkeskoler er vigtigt for vores samfund. Men man kan ikke brandbeskatte sig til velfærd. I stedet skal vi blive bedre til at priortere de penge, som allerede er i systemet. Her er selvlysende bænke, lånehøns og andre fjollede kulturprojekter ikke vejen frem. Staten skal heller ikke bedrive pakkedistribution (med underskud til følge), når private aktører fint klarer den opgave - blot for at tage et eksempel. Derfor: Lad det offentlige koncentrere sig om kernevelfærd, og lad det frie marked om resten. Lavere skatter og afgifter. Mange borgere på Sjælland, har brug for en bil, for at få deres hverdag til at hænge sammen. Her er registreringsafgiften på biler, alt, alt, alt for høj, selvom at den er blevet nedsat igennem de seneste år. Ligeledes har topskatten en hæmmende effekt, på arbejdsudbuddet. Med en mere effektiv offentlig sektor, er der rig mulighed for at sænke skatten. Afskaffelse af bøvl og bureaukrati De danske virksomheder, kommuner og borgere, lider under bureaukratisk lovgivning, som koster milliarder at administrere. Generelt skal der være en bedre sammenhæng mellem det besvær som en afgift eller skat medfører, og de indtægter som afgiften giver.

Motivation for at stille op

Jeg ønsker et samfund med større frihed til den enkelte borger, samt at vi får mere ud af vores skattekroner. Desuden har min tid i kommunalpolitik åbnet mine øjne, for hvor meget Christiansborg detailstyrer de danske kommuner. Jeg mener at beslutningerne træffes bedst tæt på borgeren. Derfor ønsker jeg et opgør med statslig puljestyring af kommunerne, og rigid lovgivning som giver minimal handlefrihed - eksempelvis på folkeskoleområdet.

Egen præsentation

25 år, og medlem af Solrød Byråd. Opvokset i Jersie Strand, tilflyttet Havdrup i 2016, og flyttet til Solrød Strand i november 2019. Iværksætter siden jeg var 16 år, hvorfor jeg også har stor interesse for erhvervspolitik.

Erfaring

SEO-konsulent Avisbud